Märssypuiston kunnostus on tulossa

Kelloniemen asukkaat ottivat kantaa Kelloniemen kuntoon (SS 14.2.). Aihe on ajankohtainen ja tärkeä. Lähiöiden vetovoimaisuus ja kunto ovat aivan olennaisia asioita kaupungin tasapainoisen kehityksen kannalta. On tärkeää sekä ylläpitää olemassaolevaa mutta myös tehdä uusia investointeja, joilla asuinalueiden viihtyisyyttä voidaan lisätä. Esimerkiksi Puijonlaaksossa tehty mittava Sammakkolammen ympäristön kunnostus on lisännyt alueen virkistyskäyttöä ja mahdollistanut esteettömämmän kulkemisen lammen ympäristössä. 

Mielipidekirjoituksessa nostettiin erityisesti esille Märssypuiston huono kunto. Tämä on aivan totta, ja kaupunkirakennelautakunta on 14.12.2022 hyväksytyssä investointiohjelmassa osoittanut Märssypuiston kunnostukseen rahaa vuosille 2024—2025, varsinainen korjaus asettunee vuodelle 2025. Tuo vuosi 2025 on puiston kunto huomioiden mielestäni ehdoton takaraja. Myös muita, pienempiä korjauksia on pyritty tekemään budjetin puitteissa. 

Kirjoituksessa mainittu Kelloniemen osayleiskaava on valmistelussa ja toivottavasti se saadaan mahdollisimman pian päätöksentekoon. Olennaista kaavassa on, että se mahdollistaa alueen kehityksen muun muassa uusien asuntojen ja palvelujen kautta. Osayleiskaava ei kuitenkaan tuo muutosta välittömästi, sillä vasta asemakaavoituksen jälkeen alue varsinaisesti alkaa rakentua. 

Kuopio ei ole yksin lähiöiden kehittämisen kanssa. Kaupunkirakennelautakunta tutustui syksyllä Helsingin ja Lahden kaupunkisuunnitteluun sekä lähiöiden huomioimiseen kaupungin kehityksessä. Joka puolella Suomea painitaan samojen haasteiden parissa, mutta me voimme oppia muualla tehdyistä hankkeista. Erityisesti lähiöiden viihtyvyydessä korostuu lähiliikuntamahdollisuudet ja riittävät lähipalvelut. 

Olennaisin asia asuinalueiden kehityksessä on alueen asukkaiden kuuleminen. On hyvä, että asukkaat nostavat myös epäkohtia esiin, jotta niihin voidaan yrittää puuttua.  

Sakari Pääkkö 
puheenjohtaja (kok.) 
Kuopion kaupunkirakennelautakunta 

Edellinen
Edellinen

Mielenterveyspalvelut kuntoon

Seuraava
Seuraava

Työperäinen maahanmutto ja työvoimapula